dilluns, 18 de novembre del 2019

APRENEM QUÈ ÉS UNA NOTICIA!

Cada mes a l'escola es fa un diari amb les noticies més importants i rellevants que ens volen explicar les nostres classes. D'aquesta manera treballaem de manera vivencial la llengua castellana, les parts d'una noticia, l'estructura d'un diari, la importància d'explicar el que estem fent a l'aula o donem veu als nostres treballs, entre d'altres...

Sa nostra classe ha estat mirant les noticies del diari Menorca que cada dimecres ens duen a l'escola i també hem pogut veure el primer diari que s'ha fet a l'escola aquest curs. D'aquesta manera hem agafat idees per pensar què volem explicar al mes de novembre quan surti el pròxim diari. Si voleu donar-li una ullada el trobareu al bloc de l'escola!






Per entendre un poc més què és una noticia i qui ho escriu hem tingut sacol·laboració de na Carlota i Sergio, sa família d'en Bastián.

Primer de tot ens han mostrat alguns exemples dels diari Menorca, explicant-nos que és com un petit conte que es fa cada dia i on s'expliquen notícies que sa gent vol llegir. Hem pogut veure una foto de na Carlota en un dels seus articles pel diari Menorca.




Després per explicar-nos què és sa portada des diari ens n'han duit un d'exemple per poder fer el nostre diari de la classe des gegants. 




A continuació ens hem dividit en tres equips per poder crear alguna notícia relacionada amb la nostra classe.



1. Equip de na Carlota!


2. Equip d'en Segio!


3. Equip de na Noemí!

I ens hem posat a pensar, escriure i dibuixar les nostres noticies.



 Finalment ens hem fet una foto de tots els periodistes de la classe per poder posar a la portada!


Quan ho hem tingut tot enllestit hem enganxat les nostres notícies a la portada del diari.


I aquest ha estat el resultat!


Notícia 1:


Notícia 2:


Notícia 3:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada