dimarts, 14 de gener del 2020

LA HISTÒRIA DELS GEGANTS

Avui en Víctor ha vingut a s'escola per explicar-nos un poc sa història des gegants de Menorca. El primer gegant va venir en vaixell fa molts i molts anys i ha canviat bastant: l'han retocat, han canviat ses vestimentes, etc. 

Hem recordat que no a tots els pobles de Menorca hi ha gegants, però sí capgrossos. 

També ens ha mostrat com es fa un gegant, quins balls fan o quina roba duen es geganters, entre altres coses.





Primer ha de fer un motlle amb fang (que ens ha mostrat amb fotos) per després posar-li guix i que quedi s'estructura feta. Hem pogut comprovar que es guix pesa molt, per tant necessiten un altre material per fer que es gegants no pesin tant.









Així doncs, després des guix, utilitza cartró-pedra amb trocets molt petits per poder definir tots es petits detalls. Hem vist que açò no pesa tant i que ho podem agafar tots sols/es.



Després per a poder pintar es gegants bé posa massilla i ho llima, com ha fet amb aquesta ma que ens ha duit per tocar.


Aquí ens està explicant sa roba que duen es geganters.


I hem aprofitat per veure quant medeix es gegant més gran que hi ha a Menorca, els Reis Mags.


Per acabar sa sessió n'Izan i na Sofia ens han fet una demostració de com ballen es gegants. En Víctor ens ha explicat que no sempre ballen igual. Segueixen el ritme de la música i ballen de puntetes amb esl genolls flexionats, però per exemple, els gegants de carnaval ballen ràpit i fan es "pillos", en canvi els tres Reis Mags ballen més majestuosament i a poc a poc, o el Rei Alfons III i Abu Umar ballen un d'esquena a l'altre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada