dimecres, 25 de març del 2020

LES NOSTRES RUTINES


Com molts de vosaltres ja sabeu, des de l'escola potenciem molt els hàbits i les rutines, sobretot a 3 anys, per això us deixem aquí algunes propostes per seguir-ho treballant des de casa.



1. BON DIA: podeu treballar aquesta rutina amb les següents cançons, la primera la vam estar cantant tot el primer trimestre i actualment, per canviar un poc, hem fet la segona (en ambdues tenim un ball que ja saben fer, proposeu-los que us l’ensenyin, aviam que surt! ;) 

Bon dia Damaris Gelabert



Bon dia babalaclub



Podeu treballar el bon dia demanant qui de la família encara dorm, qui és a casa o qui ha tingut que anar a treballar. Per exemple: sa mamà que està desperta? es papà està despert, és a casa?
També podeu jugar amb la fotografia de la classe i demanar qui ha quedat a casa (ja que en aquests moments és el més indicat) per exemple, En Jaume que és a casa? i així repassarem el noms dels companys/es i no perdrem un hàbit mentre estem jugant amb ells.


Aquí teniu l'orla per si no trobeu la vostra:




2. ELS DIES DE LA SETMANA: podem crear el nostre propi calendari o anar a un que tinguem a casa i fer creus als dies que passen. Treballarem els números, la consciència del pas del temps i marcarem aquelles coses importants del mes, per exemple si hi ha algun aniversari. Podeu fer-ho més dinàmic amb la següent cançó:




Aquí teniu dos exemples de calendaris fets a casa:






3. BERENAR: a l'hora de berenar és molt important la preparació prèvia, ens rentem les mans, preparem / ajudem a preparar el nostre berenar, recollim després de berenar, ajudant així a la família i reforçant uns hàbits i rutines. Qui vulgui pot posar les seves nines i peluixos a berenar amb ells i així fer-ho més lúdic. Tenim una cançó per cantar abans de berenar, aviam si us la saben ensenyar, us deixo la lletra:





4. JUGUEM: el joc és la peça clau per a l'aprenentatge de l'infant. Per això el joc simbòlic és un dels jocs que més ens ajudaran a adquirir conductes socials, a fomentar relacions entre iguals, a desenvolupar el llenguatge oral, però també l'escrit i el matemàtic. Per exemple si juguem a montar una paradeta/botiga podem utilitzar qualsevol estri/objecte. Podem preparar els preus amb tarjetes, fent un dibuix i després posant el "preu" (utiltizant els números que ja coneix o fent rodones si encara no reconeix els números). A continuació us deixo un exemple. 



Podem utilitzar llegums com a substitut als diners i si volen comprar per exemple una poma, han de pagar "2 cigrons" (tants com el número que hagueu posat vosaltres). L'objectiu és treballar el llenguate oral i el matemàtic aprenent a relacionar grafía-quantitat a l'hora d'anar a comprar a la nostra botigueta i sobretot passar-s'ho molt bé!


5. UN POC DE MOVIMENT: és important que tinguem temps per moure'ns, ballar, cantar i riure una estona. Aquí us deixo un link on trobareu moltes coreografies infantils per ballar el Just Dance. Feis clik aquí.


6. RELAXACIÓ: els moments d'activitat són tant importants com els de relaxació. També necessitem temps per nosaltres i per tornar a connectar. Per això a l'aula després del pati fem una petita relaxació. Ens estirem al terra, millor un lloc amb prou espai, ens posem un coixí al cap, podem fer massatges, etc. Algunes de les cançons que utilitzem són:



Massatges de Damaris Gelabert (amb aquesta cançó tenim uns massatges pre-establerts seguint el que diu la música, ells ja s'ho saben)



El núvol de la son de Damaris Gelabert



Música relaxant: 





7. ACTIVITATS SETMANALS: podeu proposar-vos un dia a la setmana fer una cosa concreta. Ja sigui un circuit, un pastís, enviar-me un video per a que el posi el blog, etc. Na Victoria sap que cada divendres llevam un peu a s'àvia Corema i no s'oblida de fer-ho. Aquí teniu un video que ens ha enviat per a mostrar-nos quines cançons canten quan li lleven es peu. GRÀCIES VICTORIA!




2 comentaris:

  1. Hola noemi, a na Marina li ha encantat sentir les cançons de Bon Dia, la segona fa un ball pero no sabem si és el de classe, podries grabar-te fent-lo tu i així podem saber com és:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! jajaja, clar que sí, ho intento i us ho passo!
      Noemí.

      Elimina